Anticonceptie

Neem gerust contact op bij vragen over anticonceptie. Dit kan als je net bent bevallen, maar ook als je nog nooit zwanger bent geweest. 
Voor alle mogelijkheden omtrent anticonceptie, hun werking en betrouwbaarheid kun je een kijkje nemen op anticonceptie.nl of deverloskundige.nl

Daphne en Madelon zijn beide gespecialiseerd in het plaatsen van spiralen.
Wij beantwoorden graag je vragen. Zou je graag een spiraaltje willen laten plaatsen of verwijderen? Dit kan in veel gevallen bij ons in de praktijk. Lees hier meer over onder het kopje spiralen op onze website.

ANTICONCEPTIE NA DE BEVALLING
Na de bevalling kan het een aantal weken duren voordat je menstruatiecyclus weer op gang is. Indien je borstvoeding geeft, kan dit tot wel 6 maanden duren. Ondanks dat je niet meteen weer een menstruatie hebt, kun je wel heel vruchtbaar zijn na de bevalling. Ook het geven van borstvoeding geeft onvoldoende bescherming. Het is daarom goed om na te denken over anticonceptie. Er zijn verschillende vormen van anticonceptie mogelijk.

Indien je flesvoeding geeft zijn alle vormen van anticonceptie mogelijk.

Wanneer je borstvoeding geeft, gaat de voorkeur uit naar anticonceptie zonder hormonen, bijvoorbeeld het condoom of de koper spiraal. Mocht dit niks voor jou zijn, dan is er ook de mogelijkheid om anticonceptie met alleen het hormoon progesteron te gebruiken. Denk hierbij aan de hormoonspiraal, de minipil of het anticonceptiestaafje. Andere vormen van anticonceptie remmen de productie van de moedermelk.

Call Now Button