Belinstructies

Ben je 37 weken of langer zwanger? Bel ons dan bij:

Weeën

  • Indien je zwanger bent van je eerste kindje bel ons dan indien je 2 uur lang weeën hebt om de 4-5 minuten die 1 minuut lang duren.
  • Ben je al eens bevallen, bel ons dan indien je 1 uur lang weeën hebt om de 4-5 minuten die 1 minuut lang duren.

Vruchtwaterverlies
Ongeveer 10% van alle bevallingen begint met gebroken vliezen. Soms is dit meteen duidelijk doordat je een flinke hoeveelheid vocht verliest. Het kan ook minder duidelijk zijn. Bel daarom ook indien je twijfelt of je vliezen gebroken zijn. Normaal vruchtwater is helder en wat rozig van kleur. Soms kunnen er witte vlokjes in zitten

Wanneer bellen?

  • Wanneer je denkt dat je vliezen gebroken zijn. Ook wanneer je nog geen weeën hebt. We komen dan thuis langs voor een controle. Wanneer je nog geen weeën hebt, wachten we  24 uur af. Indien er binnen die 24 uur geen goede weeën zijn ontstaan, is dit een reden je te verwijzen naar de gynaecoloog.
  • Wanneer het vruchtwater groen of bruin van kleur is. Mogelijk heeft het kindje dan in het vruchtwater gepoept. Dit is een reden om de conditie van het kindje extra goed in de gaten te houden onder leiding van de gynaecoloog.
  • Wanneer je denkt dat je vliezen gebroken zijn en we je tijdens de laatste controle hebben verteld dat het kindje nog niet goed is ingedaald. 

Bloedverlies
Soms gaat het ontsluitingsproces gepaard met een beetje bloedverlies, vaak vermengd met slijm. Dit is normaal.

Wanneer bellen?

  • Er sprake is van een ruime hoeveelheid bloedverlies
  • Dit bloedverlies gepaard gaat met continue buikpijn en een harde buik die niet meer weggaat.
  • Je twijfelt of de hoeveelheid bloedverlies normaal is

Ongerustheid
Maak je je ergens zorgen over? Voelt iets niet helemaal lekker? Bel ons! Ongerustheid is altijd een reden om ons te bellen. Vaak kunnen we je telefonisch al geruststellen. Soms is het nodig om wat extra onderzoeken te doen en willen we je thuis of op de praktijk zien. Belangrijkste regel wat betreft ongerustheid: maak je je vandaag zorgen? Dan moet je ons ook vandaag bellen!

Bekijk onze weeënfolder voor meer informatie:

Call Now Button