Kraamvisites & kraamzorg

Na de geboorte van jullie kindje kan er soms veel op je af komen. Er zijn veel veranderingen en je moet herstellen van de bevalling. Samen met de kraamzorg bieden wij begeleiding tijdens de eerste week na de bevalling.

Als verloskundigen komen we om de dag langs in het kraambed. Indien gewenst komen we nog eens nadat de kraamzorg de zorg heeft afgesloten. Soms loop je dan ineens tegen dingen aan nu er geen kraamzorg meer in huis is om al je vragen aan te stellen. 

De kraamzorg zal iedere dag een aantal controles bij jou en de baby uitvoeren en jullie helpen met de dagelijkse verzorging van de baby. Ook ondersteunt de kraamzorg bij de (borst)voeding en houdt ze samen met ons de ontwikkeling van de baby en het herstel van moeder in de eerste week na de bevalling in de gaten.

Tijdens de kraamweek worden de hielprik en de gehoortest bij de baby afgenomen, hier lees je meer over op de pagina hielprik en gehoortest:

Tevens informeren we over het geven van vitamine D en eventueel K (bij baby’s die borstvoeding krijgen). Het geven van beide vitamines wordt gestart op dag 8 na de bevalling. Vitamine D is nodig voor sterke botten en tanden. Je kindje heeft dit nodig tot een leeftijd van 4 jaar.

Vitamine K is belangrijk voor een goede bloedstolling. Omdat deze vitamine de placenta niet passeert en de baby nog onvoldoende darmbacteriën heeft om voldoende vitamine K aan te maken, wordt er na de geboorte vitamine K toegediend. Zo heeft de baby voor de hele week voldoende vitamine K. Vanaf dag 8 wordt gestart met aanvullende suppletie. Indien je flesvoeding geeft, hoef je vanaf dag 8 geen vitamine K toe te dienen. Dit vanwege het feit dat er voldoende vitamine K in flesvoeding aanwezig is. Je kindje heeft extra vitamine K nodig tot een leeftijd van 3 maanden.

Call Now Button